15 Ocak 2013 Salı

MUZLU RULO PASTA (BANANA CAKE ROLL)



MALZEMELER

Kek için;
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta(sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
4,5 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
Kakaolu isterseniz;1-2 kaşık kakao
1,5-2 muz 
Hindistan cevizi,isterseniz öğütülmüş ceviz
YAPILIŞI
Kekin hazırlanması;4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın.Ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın.Bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın Yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin.Unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın.Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın(Karışım azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin ,bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın.)Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin.(Bu işlem kısa sürede olduğu için keki bırakıp gitmeyin)Kek pişince fırından çıkarıp,hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin(çok sıkı sararsanız kek yırtılır.)
Kremanın hazırlanması;3 yemek kaşığı unu 4,5 yemek kaşığı toz şekeri,2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın.Soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin.Devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin.Oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılımasını sağlayın.Ilınınca ruloyu açın ,üzerine bolca kremadan sürün (yaklaşık 3 te 2 sini içine sürmelisiniz.).Kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin.Rulonun etrafına kremadan sürün.Üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serperek buzlukta dondurun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder