14 Ocak 2013 Pazartesi

REVANİ



MALZEMELER(5 KİŞİLİK)

1,5 kahve fincanı irmik
1,5 kahve fincanı un
1/2 su bardağı toz şeker
1,5 kaşık tereyağı
5 yumurta
1 tutam tuz
Tepsiyi yağlamak için;1 çorba kaşığı un
Şurubu için;1 tatlı kaşığı limon suyu
2 bardak su
2,5 su bardağı tozşeker
YAPILIŞI
18-20 cm çapında, yüksek kenarlı,yuvarlak bir tepsinin altı ve kenarı yarım çorba kaşığı yağ ile iyice yağlanır.Üzerine bir çorba kaşığı un serpilir.Tepsi sallanarak unun yayılması sağlanır.Sonra tepsi ters çevrilip,yan taraflarına hafifçe vurularak unun fazlası dökülür.Yumurtaların sarıları bir kaseye alınır.Üzerine yarım bardak tozşeker döküldükten sonra telle iyice çırpılır.Yumurtaların beyazları bir başka kaseye konulur.Bir tutam tuz serpilerek yumurtaların beyazları kar gibi olana kadar çırpılır.Daha sonra yumurta sarılarının olduğu kaseye iyice harmanlanmış un ve irmik karışımı eklenir.Tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır.Bir taraftan da yumurta beyazları eklenir.Birbirine iyice yedirilince erimiş ama soğuk durumdaki tereyağı  da bu karışıma eklenir.İyice karışan hamur önceden yağlanıp unlanmış tepsiye dökülür ve tepsi kızgın fırında 10 dk tutulur.Daha sonra fırının ısısı orta dereceye alınır ve 45 dk daha pişirilir.Revani pişerken diğer taraftan şurup hazırlanır.Bütün malzemeler bir tencerede 10 dk boyunca kaynatılır.Revani pişince şurup üzerine dökülür ve 1 saat kadar bakletip,revani ılıyınca tepsinin üstüne bir servis tabağı yerleştirilir ve altüst edilerek revani servis tabağına aktarılır.Bir gün sonra dilimlenerek servis yapılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder