17 Aralık 2012 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ CEZERYE TARİFİ

En çok sevdiğim ve severek yaptığım ikramlardan birisi...Üstelik yapılışı da çok kolay!
MALZEMELER
2 adet orta boy havuç
1 su bardaağı su
1 su bardağı tozşeker
1 paket petibör bisküvi
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı kırılmış ceviz
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Havuçları soyup rendeleyin.Bir tencereye havucu,suyu ve toz şekeri koyup,havuçlar iyice pişine kadar kaynatın.Macun kıvamına gelince ocaktan alın ve içerisine bisküvileri kırın.Vanilyayı,cevizi ve margarini koyup tahta kaşıkla ağır ağır karıştırın.Kıvamının koyu olması gerekiyor.Hazırladığınız harcı soğumaya bırakın.Eli yakmayacak sıcaklığa gelince elinizle yuvarlayın ve hindistan cevizine bulayın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder