21 Aralık 2012 Cuma

MİNİK ALMAN PASTALARI (take a tiny cakes)

MALZEMELER
125 gr margarin(yumuşamış)
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
30 gr yaş maya ya da 2 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık su
Un
Kreması için
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı katı yağ
1 paket vanilya
İçi ve üstü için:2 adet muz,pudra şekeri
YAPILIŞI
Ilık su,süt,maya,şeker ve tuz karıştırılır.15-20 dk bekletildikten sonra
diğer malzemeler
eklenerek,yumuşak bir hamur yoğurulur.(Hamuru toparlamakta güçlük yaşarsanız,ellerinizi çok az sıvı yağ ile yağlayarak hamuru çok rahat şekilde toparlayabilirsiniz.)Hamur iki katına çıkıncaya kadar üzeri örtülü bir şekilde bekletilir.(ılık bir yerde bekletirseniz hamur daha kolay mayalanacaktır.)Fırını çok az ılıtıp içinde mayalandırabilirsiniz.
Hamur merdane ile 1 parmak kalındığında açılıp,su bardağı yardımı ile daireler kesilir.(hamurun ince olmamasına dikkat edin)Kesilen hamurlar yağlanmış tepsiye dizilir ve 15-20 dk tepside mayalandırılır.200 derece kızdırılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Krema için yağ ve vanilya haricindeki malzemeler,kaynayıp koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp içerisine vanilya ve katı yağ konularak,yağ eriyene kadar çırpılır.
Krema ve hamurlar soğuduktan sonra ,hamurlar ortadan ikiye kesilip(tam olarak koparmadan) içine krema sürülür ve muz dilimleri yerleştirilir.Üzerlerine pudra şekeri serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder