Hamuru için:
180 gr margarin
1+1/4 su bardağı su (1,5 su bardağından biraz az)1+1/4 su bardağı un (1,5 su bardağından biraz az)
4 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
İç kreması için:
Yarım litre süt
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 poşet krem şanti(kremşantiyi hazırlamak için yarım su bardağı süt)
1 paket çikolatalı sos
1 yumurta
Üzeri için;hindistancevizi veya antep fıstığı
YAPILIŞI
Bir tencerenin içine 1+1/4 su bardağı suyu koyun.İçine tuz ve şekeri ilave edin.Kaynayınca margarini ilave edip,eriyinceye kadar karıştırın.Daha sonra unu ilave edip,hızlı bir şekilde karıştırın.Kısık ateşte karıştırarak 10 dk pişirin.
Hamuru soğumaya bırakın.Ilıyınca 4 yumurtadan birini kırıp tahta kaşıkla veya tel çırpıcakla karıştırın.Bu kısım biraz zahmetli ama önemli.Diğer yumurtaları da teker teker kırıp hamurunuz kıvam alıncaya kadar karıştırarak yumurtaları iyice yedirin.
Kıvam alınca,krem şanti sıkma torbasına hamuru koyup,yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde ,aralıklı olarak sıkın.İster yuvarlak,isterseniz ekler şeklinde sıkabilirsiniz.
175 derece ısıttığınız fırında profiterol hamurunu 30 dk pişirin.Burda çok önemli bir nokta var;fırının kapağını pişinceye kadar açmayın.Eğer açarsanız ,hamurlar çöker ve söner.Piştiği zaman zaten kokusunu duyacaksınız.
Kremanın yapılışı;Krem şanti hariç bütün malzemeleri bir tencerede karıştırarak pişirin.Kremanız olunca soğutun.Başka bir kapta kremşanti ve sütü koyup,koyu kıvam alıncaya kadar çırpın.Daha sonra krema içerisine ilave edip ,mikserle bir daha çırpın.
Üzeri için;Hazır çikolata sosu pişirip,soğutun.(isterseniz tatlı sosları kısmında çikolata sosu tarifi var,ordan da yapabilirsiniz)
Hamurla piştikten sonra ortadan ikiye kesin,ama bir ucunu kesmeyin,yani tamamen kesip ikiye ayırmayın.İçine kremadan koyup,kapatın.Üzerine hazırladığınız çikolata sosundan döküp servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder