31 Ocak 2013 Perşembe

KAYMAKLI KATMER (ply cream)


Bence sabah kahvaltılarında bu tarif harika oluyor.Tabi 5 çaylarını da unutmamak lazım :) Üstelik yapımı da çok kolay.
MALZEMELER
2 adet yufka
2 çorba kaşığı krema veya kaymak
3 çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı
4 çorba kaşığı şeker


YAPILIŞI
Yufkaları yayarak üzerine krema veya kaymağı yayın.Daha sonra şeker ve antep fıstığı serpin.Yufkayı bohça kapatır gibi karşılıklı kenarları üst üste gelecek şekilde kapatın.Çok az yağlanmış teflon tavada yufkaları arkalı önlü kızartın.Ocaktan aldıktan sonra üzerine antep fıstığı serperek servis yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder