20 Aralık 2012 Perşembe

ALMAN PASTASI TARİFİ (German cake recipe)

MALZEMELER
4 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı ılık süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 su bardağı süt
1 kutu krema
1 paket vanilyalı creme ole
Üzeri için:
50 gr tereyağı
50 gr badem
1 tatlı kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
Yumurtaları,toz şekeri ve sütü mikserle 7 dk çırpın.Unu ve kabartma tozunu karıştırıp,eleyerek ilave edin.Yuvarlak pasta kalıbınızı yağlayın ve hamuru kalıba dökün.Tereyağını eritin ve hamurun her yerine gelecek şekilde üzerine dökün.Bademleri üzerine serpin.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dk,üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Creme oleyi ,1 kutu krema ve 1 su bardağı sütle katılaşana kadar mikserle çırpın.Keki ortadan ikiye bölün ve alt tabanı servis tabağına alın.Üzerine hazırladığınız kremayı yayın.Bademli üst tabanı 8 eşit üçgen dilime kesin ve düzgün bir şekilde kremanın üzerine kapatın.Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder