20 Aralık 2012 Perşembe

SOSLU KEK (sauce cake)


MALZEMELER
Keki için
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ+eimiş margarin karışımı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Sosu için
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı şeker
Üzeri için ;Hindistancevizi
YAPILIŞI
Yumurtanın sarısı ve şekeri iyice çırpın,daha sonra beyazını ekleyin.Sütü ve yağı katıp bi kez daha çırpın.Unu ,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek bir kez daha karıştırın.Yağladığınız büyük boy borcam tepsiye hamuru dökün ve üzerini düzeltin.Kesinlikle şekilli kalıp kullanmayın.Bu arada sos malzemelerini karıştırıp,kaynamaya bırakınKaynadıktan sonra altını kısıparada karıştırarak 5 dk pişmeye bırakın.Başından ayrılmayın taşabilir :) Pişince soğumaya bırakın.Pişen ve soğuyan keki dilimlere kesin,sosun içine batırıp,heryerine değmesini sağlayın ve hindistan cevizine bulayın.
NOTLAR:En az 35 dilim çıkıyor.Kalabalık değilseniz yarım ölçü kullanın.
Tepsinin boyutu 27x40 cm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder