20 Aralık 2012 Perşembe

HİNDİSTANCEVİZİ TABANLI MİNİK PASTALAR (coconut-based mini-cakes)

MALZEMELER
1,5 su bardağı hindistan cevizi
1/4 su bardağı inceltilmiş şeker
2 adet yumurta beyazı
3 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağı
Pastanın kreması için:
1,5 su bardağı süt
1/4 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım paket krema
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:   1 paket ahududu veya çilek sos,çilek
YAPILIŞI
Hindiatancevizi,şeker,eritilmiş tereyağı ve yumurta aklarını iyice elinizle yoğurarak karıştırın.Tereyağı ile yağladığınız küçük muffin kalıplarının içerisine hamurları döşeyin ve önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında 15 dk pişirin.Kremanızı hazırlamak için süt,şeker ve mısır nişastasını karıştırıp,muhallebi gibi pişirin.Tereyağını ekleyin.Hazırladığımız kremayı pişen mufinlerin üzerine dökün ve soğumasını bekleyin.Hazır meyveli sosunuzu 1 çay badağı su ile pişirin.Kıvamının koyu olması lazım.Daha sonra hazır mufinlerin üzerine ekliyoruz.İsterseniz çilekle de süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder