15 Ocak 2013 Salı

FISTIKLI BAKLAVA (peanut baklava recipe)

MALZEMELER
1/2 kg un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 kahve fincanı ayçiçek yağı
250 gr tereyağı
2 su bardağı dövülmüş antepfıstığı
YAPILIŞI
Hamur hazırlanır ve açılır(bknz baklava hamuru tarifine).40 cm çapındaki tepsi yağlanır.Yağlanmış tepsiye bir yufka serilir.Üzerine eritilmiş tereyağı sürülür.İkinci yufka da serilip yağlandıktan sonra bir kat yufka bir kat dövülmüş antepfıstığı şeklinde malzeme tepsiye yerleştirilir.Herkat yufka önce yağlanır,sonra antepfıstığı yerleştirilir.Yufkaların serilmesi tamamlanınca çok keskin bıçakla yufkalar baklava şeklinde ve bıçak yufkaların dibine ulaşacak biçimde kesilir.Kalan yağ yufkaların üzerine gezdirilerek döküldükten sonra ,tepsi orta ısılı fırına konur ve yufkaların üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.Tozşeker,su ve limon suyu orta ateşte 15-20 dk kaynatılarak koyu bir şurup elde edilir.Baklavalar pişince ,tepsi fırından alınır ve 10 dk kadar soğutulduktan sonra fırçayla üzerine yağ sürülür.Sıcak şurup baklavanın üzerine azar azar dökülerek içirilir.Baklava iyice soğuyup şurubu çektikten sonra tabaklara alınır ve servis yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder