21 Şubat 2013 Perşembe

BEZELYELİ BÖREK (pea fritters)



MALZEMELER

250 gr kıyma
500 gr iç bezelye
1 demet taze soğan
5 diş sarımsak
500 gr yoğurt
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 adet yufka
1/4 paket margarin
Yeterince tereyağı
Yeterince tuz,kırmızı biber ve karabiber
YAPILIŞI
Bir tava içerisinde kıymayı,ince kıyılmış taze soğan ve margarin ile birlikte kavurun.Daha önceden haşladığınız bezelyeleri,tuzu,salçayı ve karabiberi de ilave edip,kavurmaya devam edin.Yufkaları 6 eşit parçaya bölün ve her parçanın içerisine eşit miktarda iç harçtan koyun.Sigara böreği gibi sarın.(Sigara böreğinden biraz daha kalın olacak)Rulo şeklinde sardığınız börekleri isterseniz fırında isterseniz ocakta yağda kızartarak yapabilirsiniz.Ben ocakta yağda kızartarak yaptım.Pişen böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırdığınız pul biberi serperek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder