25 Nisan 2013 Perşembe

AÇMA TARİFİ-ÇOK KOLAY

Merhabalar!!!Uzun bir aradan sonra tekrar tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.Bugün ilk defa açma yaptım ve harika oldu.sizlerle paylaşmak istedim.Ayrıca yapımı çok kolay.İşte tarifim...
MALZEMELER
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un
Üzeri için yumurta sarısı
Yarım paket margarin
YAPILIŞI
İlk olarak yoğurma kabı içerisinde bütün sıvı malzemeleri karıştırın.Daha sonra içine un,tuz,şeker ve mayayı ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru 6 eşit bezeye ayırın.Ayırdığınız her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın.Margarini de 6 eşit parçaya bölün ve açtığınız her bezeyi margarin yağı ile yağlayın.
Yağladığınız hamurları katlayıp,beze gibi toplayın ve beklemeye alın.Bütün hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra her bezeyi tekrar servis tabağı büyüklüğünde açın ve 4 e bölün.Böldüğünüz hamurları rulo şeklinde sarın ve uçlarını düğüm yapar gibi birleştirin.Yağlanmış fırın tepsisine dizip,üzerlerine yumurta sarısı sürün.180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Fırında çıkar çıkmaz sıcak sıcak harika oluyor.Bir de yanına çay demlerseniz oh şahane :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder