11 Şubat 2013 Pazartesi

ÇİKOLATALI KEK (Chocolate cake)


MALZEMELER
3 adet yumurta
160 gr bitter çikolata
250 gr margarin
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2-2,5 su bardağı un
YAPILIŞI
80 gr bitter çikolatayı ve margarini benmari usülü eritin.Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.Diğer taraftan yumurta ve şekeri mikser ile köpürene kadar çırpın.Üzerine vanilyayı,sütü,erimiş olan margarin ve çikolatayı da ilave edin.1-2 dk daha çırpın.Daha sonra unu ve kabartma tozunu ilave edin.Kalan çikolatayı minik parçalara ayırın ve hamurun içerisine karıştırın.Yağlanmış kek kalıbına boşaltın ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30-35 dk pişirin.İsterseniz üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder