14 Şubat 2013 Perşembe

AYVALI KEK(quince cake)


MALZEMELER
5 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı çavdarlı un veya yulaflı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet büyük boy ayva (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı haşhaş
YAPILIŞI
Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp,köpürene kadar çırpın.Üzerine un,kabartma tozu ve tarçını da ilave edip,karıştırmaya devam edin.Son olarak rendelediğiniz ayvayı hamurun içine ilave edin ve bir çatal yardımı ile karıştırın.Yağlanmış fırın kalıbına hamuru boşaltın ve önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 35-40 dk pişirin.
 NOT:Malzemelerde yağ bilerek katılmamıştır.Özelliği budur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder