14 Şubat 2013 Perşembe

FINDIKLI BEZE (HAZELNUT meringue)


Sizin için kolay ve pratik bir tarif hazırladım.Bunu çok seveceksiniz.
MALZEMELER
1 adet yumurta akı
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
2 su bardağı fındık kırığı
YAPILIŞI
Yumurta akını mikser ile çırpın.Daha sonra pudra şekerini ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpın.En son üzerine fındık kırığı ekleyip malzemeler iyice karışıncaya kadar 1-2 dk daha çırpın.Yağlanmış fırın tepsisine veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye hamurdan 1 kaşık alıp,ikinci bir kaşık yardımıyla sıyırın.Hamurun tamamını bu şekilde paylaştırın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder