1 Şubat 2013 Cuma

MERCİMEK KÖFTESİ (lentil patties)


Sanırım bayanların günlerinin ve 5 çaylarının vazgeçilmez ikramı bu olsa gerek...

MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kırmızı mercimek
2,5 su bardağı su
2 orta boy soğan
3-4 dal taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
Kimyon,karabiber,pul biber(1 er çay kaşığı)
Tuz
1/4 limon suyu
YAPILIŞI
Mercimekleri bir tencereye alarak su ile birlikte,mercimekler yumuşayana kadar haşlayın.İçine bulguru ekleyip,karıştırın.Ocağın altını kapatıp,tencerenin kapağını kapatın ve 10 dk dinlendirin.Bir tava içerisinde küçük küçük doğradığınız soğanları salça ile birlikte kavurun.Daha sonra kavurduğunuz salçalı soğanlı harcı geniş bir kaba koyun.Üzerine mercimekli bulguru ilave edin.Tuzu,diğer baharatları,maydanozu,ince ince doğranmış taze soğanı ve limon suyunu da ekleyip karıştırın.Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp,elinizle sıkarak şekil verin ve servis tabağına dizin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder