2 Şubat 2013 Cumartesi

ZENCEFİLLİ KURABİYE (GINGER COOKIES)

MALZEMELER
1 paket margarin veya tereyağı
2 yumurta(1 tanesinin yumurta akını ayırın)
4,5 su bardağı un
6 çorba kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı toz zencefil
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI

Bir kap içerisine yumurtayı,margarini,yoğurdu ve şekeri koyup,iyice karıştırın.Daha sonra unu,kabartma tozunu,zencefili ve tarçını da ekleyip özlü bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Tezgahınızı unlayın ve hamurunuzu yarım cm kalınlığında açın.Kurabiye kalıplarıyla kesin ve üzerlerine yumurta akını sürün.İsterseniz üzerine şeker de serpebilirsiniz.190 derece fırında altı ve üstü açık pembe renk oluncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder