25 Nisan 2013 Perşembe

MUHALLEBİ DOLGULU KURABİYE


Tek kelimeyle SÜPER!Böyle bir lezzet olamaz.Mutlaka deneyin derim.Eşim ve oğlum çok sevdi.Eminim siz de çok seveceksiniz.

MALZEMELER
125 gr margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Bir tutam tuz
Muhallebisi için:
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
4 kaşık şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Arzuya göre 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için yeteri kadar pudra şekeri
YAPILIŞI
İlk olarak muhallebisini hazırlayın.Sütü,unu ve şekeri bir tencere içerisinde karıştırın ve pişirmeye başlayın.Kıvam alınca tereyağını ekleyin.Üzeri göz göz olunca vanilyayı ekleyip karıştırın.Daha sonra bir tabağa alın ve üzerini streç flimle kapatın.Streç flim direk muhallebiyle temas etsin ki hava olmasın içerisinde.Merak etmeyin streç flim muhallebiye yapışmıyor,böylece üzerinde kaymaklanma olmuyor.Muhallebi bir kenarda soğurken kurabiye hamurunu hazırlayabilirsiniz.Yoğurma kabı içerisine bütün malzemeleri koyup,ele yapışmayan,kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlak bir şekilde açın ve içerisine soğumuş olan muhallebiden 1 tatlı kaşığı kadar koyun.Daha sonra ister bohça şeklinde ister midye kapatır gibi kapatın.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirin.Üzerlerinin hafif pembeleşmesi yeterli,kızarmasını sakın beklemeyin.Afiyet olsun.Biz afiyetle yedik.Hatta şu anda bile yiyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder