30 Aralık 2012 Pazar

GELİN SEPETİ(MEYVELİ TARTÖLET)

MALZEMELER
Tart Hamuru için
200 gr margarin(oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı pudra şekeri

1 silme çay kaçığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Krema için
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
Üzeri için
Yarım paket tart jölesi
İstediğiniz meyveler
YAPILIŞI
Un hariç tüm tart hamuru malzemesini karıştırın.Unu karışıma azar azar ekleyin ve yumuşak,ele yapışmayan bir hamur elde edin.Hamurun üzerini örtüp 10 dk dinlendirin.Uygun bir kase ya da kapakla küçük tart kalıplarına uyacak büyüklükte yuvarlaklar kesin ve yağladığınız kalıplara hamurları yerleştirin.Çatalla hamurların her tarafına delikler açın ve 180 dereceli fırında hamur kızarana kadar pişirin.Fazla kabaracağından endişeniz olursa küçük yağlı kağıtlar kesin ve hamurların üzerine koyun.Onunda üzerine bakliyat yerleştirin.Üzerleri kızarınca,kağıt ve bakliyatı alıptabanı da pişirin.Bu arada kremayı hazırlayın.Vanilya ve margarin hariç tüm malzemeyi kaynatıp kıvamı koyulaşana kadar pişirin.Soğuduktan sonra vanilya ve margarini ekleyip ,mikserle iyice çırpın.Ne kadar çırparsanız,krema o kadar güzel olur.
Soğuyan tart hamurlarına kremayı paylaştırarak kaşıkla yerleştirin.Doğradığınız minik meyve parçalarını da istediğiniz gibi yerleştirin.En üste,tarifine göre hazırladığınız tart jölesini meyveleri kapatacak biçimde dökün.Dolapta bir kaç saat dinlendirip,servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder