1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı irmik
3,5 su bardağı süt(genelde su ile yaparlar ama ben süt ile daha lezzetli olduğunu düşünüyorum)
125 gr margarin veya tereyağı
50 gr çam fıstığı/fıstık içi/hindistan cevizi yada ceviz
2 paket vanilya
2 çorba kaşığı sıvı yağ(eğer ceviz yada hindistan cevizi ile servis yapacaksanız gerekmez)
YAPILIŞI
Tencereye yağı alıp eritin.İrmiği ekleyin.Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak,irmiklerin hafif esmerleşmesine kadar kavurun.Diğer taraftan sütü ve şekeri bir tencereye koyup,kaynayana kadar karıştırın.Daha sonra hazır olan şerbeti irmiklerin üzerine dökün ve iyice karıştırın,vanilyayı da ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.Başka bir tavada çam fıstığını yağ ile kavurun.Demlenen helvanın içerisine karıştırarak servis yapın.İsteyen üzerine tarçın da serpebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder