3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı şeker2 yemek kaşığı kakao
1/2 paket vanilya
80 gr sütlü fındıklı çikolata
Arası için
1 poşet krem şanti
1/2 su bardağı süt
,üzeri için bolca hindistan cevizi
YAPILIŞI
Süt,un ,kakao,şeker ve vanilyayı bir tencereye koyup ocağa alın.Çikolatayı da küçük küçük bölün,onu da koyun.Çırpma teliyle sürekli karıştırıp,koyulaşana kadar pişirin.Dikdörtgen bir tepsinin altına hindistan cevizi ve antep fıstığını serpin.Pişirdiğiniz koyu muhallebiyi düzgünce,her yerine eşit şekilde yayın.
Tepsideki muhallebinin kalınlığı yarım cm kadar olacak,aksi taktirde görüntü hoş olmaz.Yani tepsiyi çok iyi ayarlamanız gerekli.Muhallebiyi soğumaya bırakın.Bu arada arası için krem şantiyi hazırlayın.Soğuyan muhallebinin üzerine onu da düzgünce yayın,dolaba kaldırıp,en az 1-2 saat soğumaya bırakın.Servis yapmaya yakın dolaptan alın,boyuna 4,enine 3 keserek,12 dikdörtgen elde edin.Yassı bir tabağa hindistan cevizini bolca koyun.Minik dikdörtgenleri ıspatula ile uçlarından hafifçe kaldırıp,eliniz ile çabuk hareketlerle rulo yapın.Hindistan cevizi dolu tabağa alıp,her yerlerini bulayın.Kağıt muffin kalıplarına alıp servis yapın.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder