19 Aralık 2012 Çarşamba

KARNIYARIK BÖREK TARİFİ

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki,bu börek kıymalı ve sıcak olarak daha güzel oluyorAma isteyen peynirli,isteyen de patlıcanlı yapabilir.
MALZEMELER(16 adet börek için)
4 adet yufka
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
250 gr beyaz peynir(yarısını tulum peynir kullanırsanız daha lezzetli olur)
1/4 demet maydanoz
1 yumurta sarısı
1 orta boy domates
2 adet çarliston yada sivri biber
Çörek otu
YAPILIŞI
Yufkalardan 1 adedini serip,üzerine sıvıyağ ve süt karışımını fırçayla sürün.İkinci yufkayı üzerine serip 8 eşit parçaya ayırın.Peynir ve maydanoz karışımını kestiğiniz üçgen parçaların geniş tarafına koyarak,geniş sigara böreği gibi sarın.Yumurta sarılarını da sürdükten sonra ,bıçakla ortalarından keserek,ince dilimlenmiş domates ve biberleri yerleştirin.Üzerine çörekotundan serpin.Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.Önceden ısıttığınız 170 derecedeki fırında yaklaşık 30 dk pişirin.Afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder