MALZEMELER
1+2/3 su bardağı un
125 gr tereyağı(soğuk)
1 yumurta+1 yumurtanın sarısı1/3 su bardağı şeker
NOT;Cheesecake tabanını isterseniz hazır bisküvilerle de yapabilirsiniz.
Bisküvili taban için;2 paket eti burçak,1 paket petibör bisküvi2 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı(veya 1 çay bardağı sıvı yağ)
Kreması için:
750 gr tatlı lor
2 adet yumurta
1 bardak şeker1 paket vişne suyu
5 yemek kaşığı mısır nişastası
1.5 bardak şeker
YAPILIŞI
Hamurunuzu hazırlamak için yuvarlak pişirme kabınızı hafifçe yağlayın.
Bir rondoda un ve şekeri aralıklarla çalıştırarak karıştırın.
Ardından küp küp doğradığınız tereyağını ekleyip yine rondoyu sık aralıklarla çalıştırarak tereyağı parçaları kum gibi olana kadar devam edin.
Bir adet yumurta ve bir adet yumurtanın sarısını da ekledikten sonra robotu bir kaç kez çalıştırın ve hamur bıçağın etrafına toplanmaya başladığı anda robotu durdurun.Hamuru çok fazla yoğurmadan bir top haline getirin ve kalıbın tabanına koyun.Ellerinizle bastırarak tabana ve kenarlara iyice yayın(düzlemek için ,düz altlı bir bardak kullanabilirsiniz) ve buzlukta 30 dk dinlenmeye bırakın.
Sonra fırınınızı 180 derecede ısıtın ve cheesecake hamurunun tabanına bir çatalla ufak delikler açıp 25-30 dk pişirin.(pişerken ara sıra göz atın,eğer çatalla delmenize rağmen kabarıyorsa,fırında pişerken tekrar bir kaç yerinden daha çatalla delin.)Kalıbı fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Diğer tabanın(bisküvili) Yapılışı
Bisküvileri rondadan geçirin.İçine yağı ve şekeri katıp yoğurun.Toplanmazsa biraz süt ilave edin.Tepsiye sıkıca yerleştirin.
Öbür taraftan yumurta ve şekeri karıştırın,loru ilave edin.Bisküvilerin üzerine yayın.180 derecede 20 dk pişirin.Sonra soğumaya bırakın.
Tencereye 5 yemek kaşığı nişasta,şeker ve vişne suyunu ialve edip pişirin.Muhallebi kıvamına glince ocaktan alın ve soğumaya bırakın..Sonra diğerlerinin üzerine dökün.Tepsiyi bir spatula yardımıyla düzleyin.Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Ardından tepesini alüminyum folyoyla kapatıp,üzerine bıçakla bir kaç delik açıp kalıpla beraber buzdolabına koyun ve 12 saat bekletin.Eğer streç filmle kapatırsanız hava almaz ve sulanır.
Ertesi gün servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder