18 Aralık 2012 Salı

KÜMBET PASTASI

MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı krem şanti
Kreması için:
1 litre süt
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için;Çikolata sosu(Tatlı sosları kısmından bakabilirsiniz)
YAPILIŞI
Keki için,yumurtayla şeker köpürene kadar çırpın,diğer malzemeleri de katıp yağlanmış fırın tepsisinde pişirin.(175 derecede)
Kreması için,bütün malzemeleri bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.Soğuyunca mikserle çırpın.
Kek soğuyunca ortadan iki parçaya ayırın,yuvarlak salata kasesine,kekin bir parçasının iç yüzü dışa gelecek şekilde kaseye yerleştirin.İçine kremayı dökün,kekin dier yarısını üzerine kapatın.Fazlalıkları kesin.Üzerine kapak kapatıp,1 gece bekletin.Ertesi gün ters çevirerek servis tabağına alın ve üzerine çikolata sosu dökün.En son üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder