18 Aralık 2012 Salı

PEYNİR TATLISI TARİFİ (cheese dessert recipe)



MALZEMELER
Yarım kg. bryaz peynir
1 su bardağı un
1 çay bardağı pirinç unu
1 çorba kaşığı irmik
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon
Süslemek için:
Hindistan cevizi,toz antep fıstığı
YAPILIŞI
İlk olarak şerbeti hazırlayın.Bir tencereye suyu,şekeri ve limonu koyup şerbet kıvamına gelinceye kadar pişirin.Piştikten sonra soğumaya bırakın.Peyniri akşamdan suya koyarak tuzunu alın.Tel süzgeçten peyniri geçirerek bir kaseye alın.Üzerine yumurtaları kırıp,irmiği,şekeri,kabartma tozunu,pirinç ununu,eritilmiş tereyağını ve unu koyup güzelce karıştırın.Harcınızı ,yıldız uç takılmış şanti torbasına doldurup,yağlanmış bir fırın tepsisine sıkın.Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Ilık şerbeti üzerine döküp,bir tepsiyi üzerine kapatın ve yarım saat şerbetini çekmesini bekleyin.Üzerine hindistan cevizi ve antep fıstığı serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder