13 Aralık 2012 Perşembe

PİZZA HAMURU TARİFİ (pizza dough recipe)

İşte bu da benim pizzam,eşimle birlikte bayılarak yedik.Üzerini siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
MALZEMELER
350 gr un
25 gr yaş maya veya 1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık süt veya su
Yarım çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Mayayı ve toz şekerleri ılık su ile ezip,15 dk bekletin.Yeterice tuz ve unun yarısını yavaş yavaş ilave edip ,iyice karıştırın.Geri kalan unu da yavaş yavaş katıp ,yoğurmaya başlayın.Yoğurduğunuz malzemelerin kaba ve ele yapışması bitince ,hamuru yoğurma kabından alıp,içini sıvı yağ ile yağladığınız bir kaba koyun ve kabarıncaya kadar mayalanmasını bekleyin.Mayalanan bu hamuru kaptan alıp,kabarıklığı sönünceye kadar 1-2 dk daha yoğurun ve hamuru 4 eşit parçaya bölün.Elde ettiğiniz hamur 25-26 cm çapında 4 adet pizza tepsisi içindir.Pizza tepsilerini yağlayıp,hamurları tepsilerin kenarlarına yapışacak şekilde yayın.Bu hamuru istediğiniz her çeşit pizzada pizza hamuru olarak kullanabilirsiniz.
NOT:Üzerine malzemelerinizi sıralamadan önce sos yapıp sürerseniz daha lezzetli olur.
SOS TARİFİ
Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Hazırlanışı
Salçaları bir kaseye koyup,üzerine bir miktar su ekleyerk salçayı yumuşatın ve ardından sıvı yağı ekleyin.Hazırladığınız hamuru tepsiye yaydıktan sonra bir fırça yardımıyla salçalı sosunuzdan sürün.Daha sonra eklemek istediğiniz malzemelerinizi koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder