17 Aralık 2012 Pazartesi

RULO PASTA



MALZEMELER
Keki İçin;
4 adet yumurta
1.5 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Krema harcı için;
1 paket krem şanti veya pasta kreması
Çilek marmelatı
Mevsim meyveleri
YAPILIŞI
Karıştırma kabına yumurtayı kırın.Üzerine pudra şekerini ilave edin.Mikserle 1-2 dk çırpın.Daha sonra mısır nişastasını,unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.Mikserin en düşük devrinde karıştırın.Kıvamı tahin koyuluğunda olacak.Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun ve hazırladığınız harcı tepsiye dökün.Her tarafının eşit kalınlıkta olmasına özen gösterin.170 derece ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirin.Sıcakılığı gittikten sonra fırın tepsisini ters çevirip fırın kağıdını pandispanyadan ayırın ve yine üzerine kapatarak ters çevirin.Böyle yapmamızın nedeni pastayı rulo yaparken kolaylık sağlaması.Pastanın içine kremayı,marmeletı ve mevsim meyvelerini koyarak rulomuzu sarıyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder