17 Aralık 2012 Pazartesi

BROWNİ TARİFİ (brownie recipe)

MALZEMELER
4 Adet yumurta
2 Su bardağı tozşeker
3 Çorba kaşığı kakao
1 Su bardağı süt
1 Paket margarin veya 250 gr tereyağı
1Paket vanilya
1 Su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 Paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

YAPILIŞI
Derin bir kabın içerisine yumurtayı kırın.Üzerine toz şekeri ilave edip çrpma teliyle biraz karıştırın.İçerisine sütü,kakaoyu,eritilmiş margarin veye tereyağını ve vanilyayı koyup çırpmaya devam edin.Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.Geriye kalan unu ,kabartma tozunu ve kırılmış ceviz içini koyup,tahta kaşıkla karıştırın.Kıvamı;normal kek kıvamından biraz daha koyu olacak.Yağlanmış borcam kabına harcı dökün.Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık olarak 30-40 dk kadar pişirin.Fırından çıktıktan sonra yarım saat kadar dinlenen kekin üzerine ayırdığınız sosu dökün.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder