24 Aralık 2012 Pazartesi

TAHİN HELVASI TARİFİ (tahini halva recipe)

MALZEMELER
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı kadar tereyağı
4-5 çorba kaşığı pudra şekeri
7 çorba kaşığı tahin
İsteğe göre antep fıstığı
YAPILIŞI
Bir tencere alın ve içerisine tereyağını koyup,eritin.Daha sonra unu ekleyin ve kavurun.Yakmadan,en kısık ateşte kavurmaya özen gösterin.Orta ve yüksek ateşte kavrulan un çabuk kararır,yanar ve tadı acı olur.
Un hafifçe sararınca ocaktan alın ve unun içerisindeki (muhtemelen) minik topaklara karşı ,rondodan geçirin.
Unu tekrar kavurduğunuz tencereye koyun ve içerisine 4-5 kaşık pudra şekeri ekleyin,güzelce karıştırın.
6-7 kaşık tahini de ilave edip,bütünleşene kadar iyice karıştırın.
NOT:Tahini az olursa kuru olur.7 kaşık ile yaz helvası ve kış helvası arasında bir kıvam olur.
Kıvamı yumuşak,ortada toplanan bir hamur oluyor.İstediğiniz bir kalıba koyarak,buzdolabında soğuyana kadar bekletin.Tahinin de etkisiyle helvanın rengi koyulaşır.Arzu eden sıcak da yiyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder