2 yumurta sarısı
3 yumurta
4 çorba kaşığı un
200 gr tereyağı
200 gr çikolata(100 gr sütlü 100 gr bitter kullanırsanız bence daha güzel oluyor)
YAPILIŞI
Öncelikle tereyağını geniş bir cezvede eritin.Sonra içerisine çikolataları kırın ve her iki malzemenin de,karıştırarak iyice erimelerini sağlayın.Daha sonra bir kenarda ılıtın.
Bu arada yumurtaları ve şekeri derin kaba koyup,mikser ile 2-3 dk çırptıktan sonra unu ekleyin ve çırpmaya devam edin.Un ve yumurtalı karışım iyice karıştıktan sonra çikolatalı karışımınızı ilave edin ve tüm malzemeyi homojen bir karışım oluncaya kadar 3-4 dk daha çıpın.Tek kişilik kalıplara boşaltın Resimdeki kalıplarla 5 adet sıcak kek elde ediliyor.Kalıplara karışımı boşaltmadan önce ,kalıpları mutlaka sıvı yağ ile yağlayıp,bira kakao serpiştirin.Yoksa kalıptan keki çıkartamazsınız.
Kalıplara aktardığınız karışımları buzdolabında muhafaza edin.Pişirmek istediğiniz zaman fırını 200 dereceye getirip,ısıtın.Fırın ısındıktan sonra ,kalıplarınızı fırına koyun ve saat tutup tam 17 dk pişirin.Eğer 17 dk yı geçirirseniz kekin içinde sıvı kalmaz ve tatlı,özelliğini kaybeder.17 dk pişirdikten sonra fırından çıkarın ve en az 6-7 dk soğumasını bekleyin.Kekin yanlarını dikkatlice ıspatula ile açın ve keki bir tabağa ters çevirin.Dikkatlice kalıptan fazla parçalamadan,çıkarmaya çalışın.Servis yaparken,isteğe göre yanına bir top sade dondurma ve krema ilave edebilirsiniz.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder