16 Aralık 2012 Pazar

UN KURABİYESİ TARİFİ (shortbread)


MALZEMELER
6,5 kahve fincanı un
180 gr.tereyağı
3,5 kahve fincanı pudraşekeri
YAPILIŞI
Tereyağı yayvan bir kaseye konur.Buna 1,5 kahve fincanı pudraşekeri katılır.Tahta kaşıkla ezilerek ,yağla şeker birbirine yedirilir ve yağ iyice yumuşatılır.Sonra buna elenerek un katılır ve yoğurularak karışım hamur haline getirilir.Bazı unlar yağı pek yemezler.Bu durumda hamur fazla cıvık olacağından,biraz daha un katmak gerekebilir.Hamur kıvamını bulunca(ele yapışmıyacak hale gelince) elle yuvarlayarak merdane veya oklava şekline getirilir.Sonra uzatılan bu hamurdan istenilen büyüklükte parçalar kesilir.Bu parçalar avuçların arasında yuvarlanır ve hafifçe bastırılarak çok az yassılaştırıldıktan sonra yağa bulanmış fırın tepsisine iki parmak aralıklarla sıralanır.Tepsi orta ısılı fırına sürülür.Kurabiyeler pişirilirken fırının ısısı yarıya düşürülür.Hamurların üzeri sarartılmadan az hararetli fırında yarım saat pişirilir.Kurabiyeler piştiği üzerinin katılaşmasınsan anlaşılır.Servis edilmeden önce üzerine pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder