14 Aralık 2012 Cuma

ÜZÜMLÜ KEK (plum cake)

MALZEMELER
5 adet yumurta
100-150 gr tozşeker
1/2 kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 adet limon kabuğu rendesi
1/2 adet limon suyu
100 gr çekirdeksiz sarı üzüm
200 gr un
1/2 su bardağı fındık
1/2 su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
İlk olarak yumurtaların sarılarını ,beyazlarından ayırın.Sarılarına tozşeker ilave ederek, iyice çırpın.İçine fındık ve yumurta akı hariç diğer bütün malzemeleri ilave ederek iyice karıştırın.Yumurta akını bir fiske tuz ile kar gibi oluncaya kadar çırpın.Bu karışımı diğer kek hamuruna katıp,tahta kaşık ile iyice karıştırın.Kek kalıbını margarin yağı ile yağlayıp,kalıbın dibini fındıkla kaplayın.Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün.Orta ısılı fırında pembe renk alıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder