21 Ocak 2013 Pazartesi

JÖLELİ PASTA (jelly cake)



MALZEMELER (4-6 kişilik)

2 paket vişne jölesi
200 gr kedidili bisküvisi
Arzuya göre çeşitli meyveler
Krema için
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
Yarım paket vanilya
Yarım kg süt
Yarım su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
Vişne jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.Krema için yumurtayı,3 çorba kaşığı unu,2 çorba kaşığı margarini,vanilyayı,sütü ve toz şekeri derin bir kasede iyice çırpın.Bu karışımı ocağa alıp koyulaşana dek tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin.Sonra soğumaya bırakın.Jöleden iki kepçe alıp,pastayı yapacağınız kalıbın dibine dökün.10 dk dondurun.Üzerine istediğiniz meyveyi dilimleyip dizin.Meyvelerin üzerini de örtecek kadar  jöle döküp dondurun.Sonra kedidili bisküvisini jöle ile ıslatarak,kenarlardan boşluk bırakacak şekilde dizin.Üzerine hazırladığınız kremadan birkaç çorba kaşığı koyup yayın.Tekrar bisküvi dizin ve kabı doldurana dek aynı sıralamayla malzemeleri döşeyin.Kalan jöleyi etrafından döküp, boşlukları doldurun.Tekrar dolaba koyup,servis zamanına kadar bekletin.Servis yapacağınız zaman ,pasta kabını sıcak suya oturtup,biraz bekletin.Daha sonra ters çevirip,servis tabağına çıkartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder