21 Ocak 2013 Pazartesi

HAŞHAŞLI ÇÖREK (Poppyseed muffin )



MALZEMELER (8-10 kişilik)

1 paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
100 gr eritilmiş margarin
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı haşhaş ezmesi
1 adet yumurtanın sarısı
Üzerine;haşhaş
YAPILIŞI
Ilık süt içerisinde ,şeker ve mayayı eritin.Eritilmiş margarin,zeytinyağı,tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip,iyice yoğurun.Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.Daha sonra temiz bir bezle hamurun üzerini kapatıp,1 saat kadar kabarmasını bekleyinKabaran hamuru ikiye bölün.Önce bir hamur topağını tezgahın üzerinde elinizde açarak4-5 mm kalınlığında yuvarlak bir hamur elde edin.Çok az sıvıyağ ile yumuşattığınız haşhaş ezmesini hamurun üzerine yayın.Daha sonra irice sarıp,rulo yapın.Bir simit gibi uçlarını birleştirin.Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın.Yumurta sarısını hamurların üzerine sürün.Üzerine haşhaş serpip(mavi haşhaş olursa daha güzel olur) ,200 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder