25 Ocak 2013 Cuma

KREM KARAMELLİ PASTA (caramel cream pie)



MALZEMELER

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı neskafe
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet hazır pasta keki
Krema için;
4 su bardağı süt
1 yumurta
5 çorba kaşığı un
Karamel için:1 su bardağı şeker
1/2 çorba kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Hazır pasta keki büyüklüğündeki bir borcamı ıslatın.Şekeri tavaya alıp,eritin.İçine limon suyu ilave edip hızla karıştırarak fırın kabına yayın.Bir tencereye yumurtayı,unu ve sütü koyup sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin.Kremayı da borcam kalıbına boşaltarak iyice soğutun.Krem şantiyi sütle birlikte ,koyulaşana kadar çırpın.Krem şantiyi soğuyan kremanın üzerine boşaltın.Üzerine hazır pasta kekin bir katını koyun.Neskafeyi 1 su bardağı ılık suya ilave edin,şekeri ve 1/4 limon suyunu da ilave edip karıştırın.Bu karışım ile pasta kekini ıslatın.Kalıbı buz dolabında bir kaç saat beklettikten sonra kalıbı hafifçe sallayarak pastayı kalıbından çıkarın.Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder