MALZEMELER
2 yumurta(birinin sarısı ayrılır)
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker
1 paket yaş maya(40 gr)
2,5 su bardağı süt
1 paket labne peyniri(200 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kg un
200 gr beyaz peynir veya lor peyniri
YAPILIŞI
Bir kabın içerisine ılık sütü,şekeri ve ezilmiş mayayı ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayın.İçine yumurtaları,sıvı yağı,labne peyniri ilave ederek çırpma teliyle karıştırın.Unu ve tuzu da ilave ederek,özlü ve yumuşak bir hamur eldin.Hamur kabının ağzını örtüp,ılık bir ortamda hamur iki misli kabarana dek mayalandırın.Mayalanan hamuru 6 eşit beze halinde bölün ve her birini ayrı ayrı unlanmış bir tezgahta 3 mm kalınlığında açın.Açtığınız kalın yufkayı,önce artı (+) şeklinde kesin.Ortalarından bir kez daha keserek 8 eşit parçaya bölün.Hamurların geniş kenarlarına peynir serperek rulo halinde sarın.Hamur rulolarını yağlanmış fırın tepsisine dizin,üzerlerine yumurta sarısı sürün.Yarım saat oda sıcaklığında beklettikten sonra,önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında altları ve üstleri pembeleşene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder