17 Ocak 2013 Perşembe

MISIR MUHALLEBESİ (EGYPT PUDDING)



MALZEMELER

75 gr pirinç unu
50 gr çekirdeksiz kuru üzüm
4 kaşık toz şeker
1 kaşık nişasta
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı gülsuyu
1 kaşık tarçın
Üzeri için ceviz içi 
YAPILIŞI
Çekirdeksiz kuru üzüm,soğuk suda ıslatılarak yumuşatılır.Bir tencereye pirinç unu,nişasta ve toz şeker konur,birbirine iyice karıştırılır.Sonra karıştırmaya ara vermeden kaynamış süt azar azar katılıp,yedirilir.Kaynayana kadar karıştırılır.Kaynarken vanilya ilave edilir.Muhallebinin dibi tutmaması için ara sıra karıştırılır,15 dk kaynatılınca ocaktan alınır ve kap,kızgın fırına sürülür.Üzeri kızarınca fırından alınır ve içine üzümler katılarak karıştırılır.Gülsuyu ilave edilir.Muhallebi kaselere boşaltılır,soğuyunca buzdolabına kaldırılır ve en az 5 saat dolapta tutulur.Üzerine tarçın veya ceviz ilave ederek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder