7 Ocak 2013 Pazartesi

TİRAMUSU TARİFİ (tiramusu recipe)

MALZEMELER
Pandispanya için
4 adet yumurta
3,5 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
Yarım kahve fincanı kakao
Ara kreması için
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un(dolu dolu)
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri(200 gr)
Pandispanyayı ıslatmak için
1 su bardağı ılık su veya süt
1 tatlı kaşığı nescafe veya türk kahvesi
2 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için
Yaklaşık yarım çay bardağı kadar kakao
YAPILIŞI
Öncelikle yumurta ve şeker  bembeyaz olana dek çırpılır.Daha sonra teker teker kakao,kabartma tozu,vanilya ve un elenerek konur ve çırpılır.Kelepçeli bir kek kalıbının içine yağlı kağıt serilir ve kek hamuru kalıba boşaltılır.180 derece ısıtılmış fırına verilir ve yaklaşık yarım saat pişirilir.Fırından çıkarıldıktan sonra üzerine nemli bir bez örtülür ve soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra kek ikiye bölünür.Bu arada krema hazırlanır.Süt,şeker ,un ve vanilya ocak üzerinde karıştırılarak koyu bir kıvam oluncaya kadar pişirilir.Ocaktan indirildikten sonra içine 1 paket labne peyniri eklenir ve iyice çırpılarak krema hazırlanır.Ilık suyun içerisine neskafe ve şeker konulup iyice karıştırılır.Kekin her iki tarafı eşit olarak ıslatılır.Kekin birinci katına hazırlanan kremadan sürülür ve diğer kek üzerine kapatılır.Kapatılan kekin üzerine de krema sürülür ve buzdolabında en az 4-5 saat bekletilir.Dolaptan çıkarıldığında üstüne kakao serpilir ve dilimlenerek servis yapılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder