MALZEMELER(4 kişilik)
1 adet patates
Yarım çay bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı kuru maya
1 adet kesme şeker
4 su bardağı un
Yarım su bardağı ılık su
1 su ardağı iri dövülmüş ceviz içi
Yağ karışımı (50 gr erimiş margarin ve yarım çay bardağı sıvı yağ)
2 tatlı kaşığı yenibahar,tuz
Üzeri için:1 adet yumurtanın sarısı
Çörek otu,susam
YAPILIŞI
Patatesi haşlayın.Haşlanan patatesi rendeleyerek püre haline getirin.Ilık süt içerisine mayayı ve şekeri ilave edip,kabartın.Kabaran mayaya un ve tuz ilave edin.Ilık su ile yoğurup mayalanmaya bırakın.Hamur mayalandığında patatesi,cevizi ve yenibaharı ekleyerek yoğurun.Hamurdan 10 beze kopartın ve elinizle incecik açın.Yağ karışımından 1 çorba kaşığı alarak bir adet bezenin üzerine sürün.Açtığınız hamuru rulo şeklinde sarın ve iki ucuna S şekli verin.Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın.Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve tepside 20 dk dinlendirin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ve susam serpin.Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder