16 Ocak 2013 Çarşamba

YOĞURT TATLISI (yoghurt dessert)



MALZEMELER

6 kahve fincanı un
30 gr tereyağı
3 yumurta
3 kahve fincanı sulu olmayan yoğurt
4,5 kahve fincanı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
Şurubu için;3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI
Büyük porselen bir kaba kaymaksız,sulu ve ekşi olmayan yoğurt konur ve tahta kaşıkla iyice çırpılır.Buna sırasıyla pudra şekeri,yumurta,eritilmiş yağ,un ve karbonat katılır.Kaşıkla iyice karıştırılır.Yağlanmış bir tepsiye iki parmak kalınlığında dökülür.Tepsi orta ısıdaki fırına sürülür ve hamur kabarıp,altı ve üstü pembeleşinceye kadar (45-50 dk ) pişirilir.Diğer tarafta bir tencereye toz şeker,su ve limon suyu konur.Şeker iyice eritilir.5 dk kadar kaynamaya bırakılır.Hamur piştikten sonra ,şurup sıcakken dökülür ve soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.Üzerine hindistan cevizi serpilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder