MALZEMELER
1/2 kg tel kadayıf
150 gr tereyağı
6 su bardağı süt
1+1/4 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı pirinç unu
3/4 kahve fincanı nişasta
2 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı tuz
Yarım bardak portakal kabuğu reçeli
Şurubu için;
1+3/4 su bardağı tozşeker
1+1/4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
İyice didiklenerek saçaklandırılmış tel kadayıfın dörtte biri ayrılır.Kalan kadayıf,28 cm çapındaki tepsinin içi ve kenarları yağlandıktan sonra,kenarlardan taşacak şekilde yayılır.
Muhallebi için tencereye 6 su bardağı süt boşaltılır.Süt,tozşeker ve tuz kaynatılır.Diğer taraftan kaynamış yarım bardak suyla iyice karıştırılarak sulu bir bulamaç kıvamına getirilmiş pirinç unu ile nişasta ilave edilir ve karıştırılarak pişirilir.Muhallebi kaşıktan düşmeyecek koyulukta bir kıvam alıncaya kadar pişirilir.Bu kıvama gelince,ince ince doğranmış portakal kabuğu reçeli ile çırpılmış yumurta sarıları katılır ve iyice karıştırılarak 2 dk daha pişirilir.Muhallebi ateşten indirilip,5 dk soğutulduktan sonra ,tepsideki kadayııfın üzerine boşaltılır.Tepsinin kenarlarından sarkan kadayıflar muhallebinin üzerine kapatılır.Kalan kadayıflarda muhallebinin üzerine yayılır.1 saat dinlendirildikten sonra üzerine fındık büyüklüğünde bölünmüş yağlar serpiştirilir ve fırında pişirilir(40-45 dk).Piştikten sonr soğumaya bırakılır.Diğer taraftan şurup hazırlanır.Şurup fazla koyu bir kıvam almadan ateşten indirilir ve soğumaya bırakılmış olan kadayıfın üzerine dökülür.Kadayıf iyice soğuduktan sonra kesilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder