14 Aralık 2012 Cuma

PATLICANLI BÖREK TARİFİ (eggplant fritters recipe)

En sevdiğim börek çeşididir.Ayrıca vereceğim tarif çok da basittir.
MALZEMELER
6 adet hazır yufka
İç harcı için;
1 kilo patlıcan
200 gr az yağlı dana kıyma(isteyen koymayabilir)
2 adet orta boy soğan
4-5 adet çarliston biber
2 adet orta boy domates
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz ,karabiber
Börek sosu için ;
3 adet yumurta
2 Türk kahve fincanı yoğurt
1 Türk kahve fincanı süt
1 Türk kahve fincanı sıvıyağ
*** Ben genelde sos olarak sadece sıvıyağ kullanıyorum.Ama nerde patlıcanlı börek tarifi gördüysem
hep bu sos var.Arzu eden benim gibi sadece sıvı yağ kullanabilir.Deneyin ,pişman olmayacaksınız.
Üzeri için :
Çörekotu,susam ya da keten tohumu
YAPILIŞI
Patlıcanları alacalı bir şekilde soyduktan sonra,tavla zarı büyüklüğünde doğrayın ve acısını gidermek için tuzlu suda bekletin.Soğanları,biberleri ve domatesleri küçük küçük doğrayın.Kıymayı bir tencerede kavurun,biraz kavrulduktan sonra soğanı ve baharatları ekleyip,soğanlar sararıncaya kadar kavurun.Patlıcan,biber ve domatesleri de ekleyerek pişirmeye devam edin.20-25 dk pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğuöaya bırakın.Diğer taraftan sosu hazırlamak için bir kap içine sos malzemelerini koyun ve iyice karıştırın.Fırın tepsinizi yğladıktan sonra ilk yufkayı serin ve üzerine biraz sos gezdirin.İkinci yufkayı serin ve üzerine tekrar sos gezdirip,hazırladığınız iç harçtan bir miktar yayınız.Üçüncü ve dördüncü yufkada da aynı işlemi uygulayın.Beşinci yufka üzerine sadece sos sürün ve en üste de yufka serdikten sonra kenarlara taşan yufka fazlalıklarını tepsi içerisine kıvırın.En üste tekrar sos sürüp 180 derece ısılı fırında 30-35 dk pişirin.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder