12 Ocak 2013 Cumartesi

PASTACI KREMASI (pastry cream)


En çok kullanılan krema çeşitlerinden birisidir.Pastaların üzerlerine sürebileceğimiz gibi pastaların arasına ,profiterolün iç kısmına ,tartların içlerine vb.bir çok alanda kullanabiliriz.
Malzemeler;
250 gr süt
1 çay bardğı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı;
Bütün malzemeyi soğukken tencereye koyalım ve devamlı karıştırarak (puding gibi) pişirelim.Arzu ederseniz piştikten hemen sonra içerisine kıvam vermesi için çok az margarin ilave edip karıştırabiliriz.Hazırladığımız kremayı devamlı karıştırarak soğutalım..
İşte bu kadar basit...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder