12 Ocak 2013 Cumartesi

ROYAL ICING


Daha çok pastaların üzerine yazı yazmak ve şekiller çizmek için kullanılan bu sert krema ,bazı özel durumlarda pastaların üzerlerini de süslemektedir.Mesela bazı özel düğün pastalarının üzerleri daha dayanıklı olması için royal icing ile kaplanır.Bol şekerli bir tadı vardır ama görüntünün uzun süre bozulmadan aynı kalması özel bir durumda sizin için önemli ise bu kremayı önerebilirim.
Yapılışı;3 adet yumurta akı
1 paket pudra şekeri (250 gr)
1/4 limon suyu
Kürdanın ucuyla toz gıda boyası (renklendirmek isterseniz)

 Yumurta akları ile pudra şekerini birlikte çırpıyoruz.(yavaştan hızlıya doğru)Limonun suyunu da ilave edip krem şanti kıvamında bir kaışım elde edinceye kadar çırpmaya devam ediyoruz.Renklendirmek istersek bu aşamadan sonra çok az boya ilave edip,çok az daha çırpıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder