7 Şubat 2013 Perşembe

MANTARLI TUZLU KEK (salted mushroom cake)


MALZEMELER
250 gr mantar
3-4 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Alabildiğine un
YAPILIŞI
İlk olarak mantarları yıkayın ve temizleyin.Daha sonra küçük küçük doğrayın.Taze soğanı ve maydanozu da yıkayıp,ince ince kıyın.Bir kap içerisinde yumurta,yağ ve yoğurdu çırpın.İçine un ve kabartma tozu ilave edip karıştırın.Sonra sebzeleri de ilave edip,tekrar karıştırın.Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın ve 170 derece sıcaklığındaki fırında pişirin.

1 yorum: