10 Şubat 2013 Pazar

NAPOLİTEN PİZZA


Pizza hamurunun tarifi için blog arşivinden bulabilirsiniz.
MALZEMELER
1 ölçü pizza hamuru
6 adet tuzlu balık(hamsi veya sardalye tuzlaması)
500 gr domates
Rendelenmiş kaşar peyniri veya mozerella peyniri
Yeterince zeytin yağı
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
YAPILIŞI
İlk olarak pizza hamurunu hazırlayın ve yağlanmış fırın tepsinize yayın.Domates ve biber salçasını bir kaseye koyup,çok az su ile birlikte yumuşatın.İçine bir miktar zeytin yağı ilave edin ve karıştırın.Hazırladığınız sosu pizza hamurunun üzerine sürün.Domatesleri küp küp doğrayın.Balıkları uzunlamasına fileto şeklinde kesin ve kılçıklarını çıkarıp,su içerisinde bekletin.Peynir rendesini hazırladığınız soslu hamurun üzerine yayın.Onun üzerine de domatesleri yayın.En üste de hazırladığınız balıkları yerleştirin.Üzerine zeytin yağı gezdirin.Önceden ısıttığınız 180 derecede ki fırında 30-35 dk pişirin.Sıcak servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder