9 Şubat 2013 Cumartesi

SUCUKLU AY BÖREĞİ(pastry sausage month)


MALZEMELER
12 adet milföy hamuru
1 adet kuru soğan
200 gr sucuk
2-3 diş sarımsak
150-200 r kaşar peyniri rendesi
250 gr margarin
1 adet yumurta sarısı
1-2 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
YAPILIŞI

Soğanları inci ince doğrayın ve yağda pembeleşene kadar kavurun.İçerisine tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız sucukları da ilave edip,1-2 dk daha kavurun.İçerisine 1 tatlı kaşığı biber salçasını ve ince kıyılmış sarımsakları da ilave edin.İyice kavrulduktan sonra 1 fincan sıcak su koyup,suyunu çekene kadar ağzı kapalı bir şekilde pişirin.Milföy hamurlarını oklava yardımı ile biraz büyütün.Bir köşesine hazırladığınız harçtan koyun,üzerine kaşar peyniri rendesi koyarak,rulo şeklinde sarın.Hafifçe kıvırarak ay çöreği şekli verin.Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.Biraz da kaşar peyniri rendesi serpip,önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder