9 Şubat 2013 Cumartesi

TAVUKLU SULTAN BÖREĞİ (sultan chicken pie)


MALZEMELER
3 parça tavuk butu
1 adet kuru soğan
6 adet yufka
125 gr margarin
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kekik
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı sirke
Yeterince tuz
Üzeri için 1/2 kg yoğurt
3-4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
YAPILIŞI
Kuru soğanı dörde bölün.Tavuk butlarını ve soğanları,1 tatlı kaşığı tuz ile haşlayın.Tavuk etleri pişince,suyunu süzün ve küçük küçük doğrayın.Bir tava içerisinde margarini eritin ve doğradığınız tavuk etlerini koyup,kavurun.Baharatları da ilave edip,karıştırın.Yufkaları 6 eşit parçaya bölün ve pişen tavuk harcından bir miktar koyup,2 parmak genişliğinde sarın.(sigara böreği sarar gibi)Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine çok az yağ sürün.Ayırdığınız tavuk suyunu kaynar vaziyette bekletin.Sarımsaklı yoğurt hazırlayın ve pul biberi margarin yağında yakın.Börekler fırından çıkınca,üzerine tavuk suyu gezdirip,sarımsaklı yoğurt dökün.Onun üzerine de pul biberli yağı gezdirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder