17 Ocak 2013 Perşembe

AHUDUDU PELTESİ (raspberry jelly)



MALZEMELER

100 gr buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
4 bardak su
1 kg ahududu(böğürtlen)
YAPILIŞI
Ahududu ayıklanıp,yıkandıktan sonra süzgece konur.Suyu süzüldükten sonra elle sıkılarak meyvenin suyu çıkarılır.Posası bir kenara ayrılır.Nişasta bir miktar su içinde ezilir,koyu bir bulamaç haline getirilir.Ahududu suyu 1 su bardağı toz şeker ve 2 bardak su tencereye konulup,orta ateşte pişirilir.Nişasta ince ince akıtılarak ve ara vermeden karıştırılarak eklenir.Karışım kaynayınca eldeki posa da katılarak karışım iyice koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra kaynatılır.Sonra ateşten alınıp komposta tabaklarına boşaltılıp donması beklenir.Donduktan sonra biraz buz dolabında soğutulup servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder