MALZEMELER
1,5 kg bal kabağı
2 kahve fincanı su
400 gr toz şeker
100 gr dövülmüş ceviz içi
YAPILIŞI
Kabağın çekirdekleri çıkarılıp,kabuğu soyulur.Etli kısmı ikişer parmak eninde parçalara bölünür.Yayvan bir tencereye düzenli bir biçimde yerleştirilir.Üzerine toz şeker serpilir.2 kahve fincanı su ilave edildikten sonra,tencerenin kapağı örtülür.(veya kabakların üzerine şeker serptikten sonra tencerenin kapağını kapatıp,bir gece bekleyin.kabaklar kendi suyunu salacaktır.)Ateşe konur ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.Daha sonra ocaktan alınıp,isterseniz bu şekilde üzerine ceviz serperek servis edin, isterseniz,fırın tepsisine kabakları dizerek,fırının üst rafında,kabaklar hafif yanıncaya kadar pişirin.Fırından çıkardıktan sonra üzerine ceviz serperek servis edin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder